Ik neem je mee, van rugzak naar museum


Ik neem je mee 1

Kleine ontroerende tentoonstelling in het Centraal Museum waar tien Utrechters die ooit hun land ontvluchtten aan de hand van een dierbaar voorwerp en een toelichting bij een gekozen kunstwerk uit het museum een tipje van de sluier van hun levensverhaal onthullen.

Mijn oog valt als bij toeval op de broche (een vlinder gemaakt van een dadelpit en zorgvuldig verpakt in een met de hand beschilderd sigarettenpakje) die Atefeh heeft uitgekozen. Niet alleen omdat ik Atefeh nog ken van de HBO-schakel waar ik les gaf, maar omdat het zo vol liefde gemaakt is en eigenlijk te dierbaar om uit te lenen aan een museum.

Haar wijze woorden over de bereidheid van mensen om te veranderen en de weg van de democratie in te slaan bieden hoop.

Centraal Museum Utrecht 23/4 t/m 23/10 2016

Centraal Museum Utrecht
23/4 t/m 23/10 2016

 

 

De transformatie van een rugzak:

de_correspondent_zo_crowdfund_je_een_vliegende_mijnenveger